Home » Blog » Afmetingen Social Media afbeeldingen

Afmetingen Social Media afbeeldingen

Afmetingen Social Media afbeeldingen

Er zijn een aantal Social Media kanalen waar je tegenwoordig mee te maken krijgt, zowel privé als zakelijk. Om je profiel er verzorgd uit te laten zien zijn goede afbeeldingen belangrijk. Is je afbeelding niet in het juiste formaat dan kan deze er lelijk of onverzorgd uit komen te zien. Zorg dus dat het formaat klopt. Op deze pagina kun je voor een aantal Social Media profielen de afmetingen terugvinden waaronder: Google Plus, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram en Youtube.
twitter-logo

Twitter

Bij Twitter krijg je te maken met 3 afbeeldingen; 1 je profielfoto, 2 je header en 3 je bericht afbeeldingen (tweet).

Omslagafbeelding/Header foto

Je header foto heeft een aanbevolen afmeting van 1500×500 pixels. De afbeelding mag niet groter zijn dan 10MB. Zowel JPG, PNG als GIF worden ondersteunt.

Profielfoto

Je profielfoto welke tevens bij je tweets verschijnt kun je het beste 400×400 pixels groot maken. Deze afbeelding wordt op 200×200 pixels weergegeven. Zorg voor een vierkante afbeelding zodat je alles goed in beeld krijgt. De afbeeldingen mag niet groter zijn dan 100 KB. De afbeeldingsformaten JPG, PNG en GIF zijn toegestaan.

Tweetafbeelding

In je Tweet kun je ook een afbeelding invoegen. De ideale afmetingen zijn:

  • Minimaal: 440×220 pixels
  • Maximaal: 1024×512 pixels


De afbeeldingen mogen in PNG of JPG niet groter zijn dan 5MB. Maak je gebruik van een (animated) GIF dan is de maximale toegestane grootte 3MB.

facebook-schuin

Facebook

Bij Facebook heb je te maken met een header afbeelding, een profielfoto, en post afbeeldingen. De postafbeeldingen kunnen bestaan uit een gedeelde foto, een gedeelde link met foto en een highlighted foto.

Header afbeelding

Het formaat van de header afbeelding bij Facebook is 851×315 pixels. Is je afbeelding kleiner dan zal Facebook deze oprekken waardoor de afbeelding minder mooi wordt weergegeven. Als je foto te groot is qua omvang dan zal Facebook deze zelf gaan resizen. Hiermee loop je de kans dat de kwaliteit van de foto slechter wordt. Voor JPG wordt kleiner dan 100 KB aanbevolen. Gebruik je een logo of tekst in je afbeelding dan kun je het beste PNG gebruiken.

Profielfoto

Je profiel bij Facebook moet minimaal 180×180 pixels zijn. Deze wordt vervolgens in 160×160 pixels weergegeven. Facebook zet bij de zoekresultaten een thumbnail neer van je geüploade profielfoto. Deze heeft een afmeting van 32×32 pixels.

Foto bij een post

Ga je een foto delen in een post dan moet deze minmaal 399×150 pixels zijn. Aanbevolen is 1200×900 pixels voor een optimaal resultaat. Afbeeldingen kunnen het beste in JPG. Probeer de JPG afbeelding kleiner te houden dan 100 KB voor de beste weergave. Wil je tekst of een logo gaan weergeven dan kun je beter de afbeelding maken in PNG.

google-plus-icoon

Google Plus

Google Plus wordt steeds populairder en zeker als bedrijf doe je daar je voordeel mee. Ook Google Plus kent een headerafbeelding, een profielfoto en een foto/afbeelding welke toegevoegd is aan een post.

Headerafbeelding/Omslagfoto

De omslagfoto moet minimaal 480×270 pixels zijn. Aanbevolen is een afmeting van 1080×608 pixels. De maximale afmeting is 2120×1192 pixels. Google Plus accepteert JPG, PNG en GIF.

Profielfoto Google Plus

Je profielfoto moet minimaal 120×120 pixels groot zijn. De aanbevolen afmeting is 250×250 pixels. Grotere foto’s kunnen probleemloos worden geüpload. Ook hier kun je PNG, JPG en GIF uploaden. Je profielfoto zal als een cirkel worden getoond. Houdt er dus rekening mee dat er iets vanaf gesnoept kan worden.

Berichtafbeelding

Net als bij Facebook kun je bij Google Plus afbeeldingen toevoegen aan je post. Deze worden in een afmeting van 497×279 pixels weergegeven. Zorg dat je afbeelding dus minimaal zo groot is. De maximum afmeting is 2048×2048 pixels.

instagram-icoon

Instagram

Bij Instagram kun je een profielfoto instellen. Deze moet minimaal 110×110 pixels groot zijn. De foto wordt in het vierkant weergegeven dus alles wat er buiten het vierkant valt, valt dus weg.

Foto’s

De foto’s op Instagram worden in het vierkant weergegeven en dienen minimaal 640×640 pixels te zijn. Instagram zal de foto’s zelf verkleinen naar 640×640, 612×612 en 510×510 pixels afhankelijk van waar ze getoond worden.

pinterest-logo-schuin

Pinterest

Bij Pinterest heb je te maken met een profielfoto, een bord foto en een Pin foto.

Profielfoto

De profielfoto bij Pinterest wordt in een formaat van 165×165 pixels weergegeven op je normale profiel . Wanneer er een thumbnail getoond wordt dan is deze in een formaat van 32×32 pixels. De profielfoto moet kleiner zijn dan 10 MB.

Bord foto

De bord foto wordt in een formaat van 222×150 pixels weergegeven. De kleinere thumbnails zijn in een formaat van 55×55 pixels. Wanneer je wilt dat ze in de thumbnail ook scherp blijven dan kun je dit met je fotobewerkings software zelf verkleinen en uittesten.

Pins

De Pins worden getoond in een breedte van 236 pixels. Zorg dat je geüploade afbeeldingen minimaal 600 pixels breed zijn. Pinterest resized de rest voor je.

youtube-icoon

Youtube

Ook bij Youtube kun je een eigen profiel aanmaken met een omslagfoto. Youtube reageert responsive en past zich dus aan op meerdere schermformaten.

  • TV: 2560×1440 pixels
  • PC: 2560×423 pixels
  • Tablet: 1855×423 pixels
  • Smartfoon: 1546×423 pixels

Meer uit je Social Media halen? Neem dan contact met ons op!

meer-social-media-likes-en-volgers

Wil jij ook meer uit je social media halen? Wij helpen je daar graag bij.

Wij kunnen snel en voordelig je account een boost geven waardoor er meer beweging in komt. Of het nu gaat om Facebook Likes of Instagram Volgers, wij kunnen het allemaal voor je regelen.

Wanneer je net op de markt komt met je product dan heb je een opstart boost nodig om op te vallen. Een profiel met 20 likes of volgers overtuigt niemand. Daarom helpen wij je graag om een goede basis te creëren. Onze methode is zeer effectief en doeltreffend.

Benieuwd wat de kosten zijn? Neem dan contact met ons op en geef daarbij je social media profiel door. Je krijgt dan binnen 24 uur een prijsindicatie.

Goed gevonden worden op internet?

4.9/5