Home » Blog » De voordelen van SEO t.o.v. SEA

De voordelen van SEO t.o.v. SEA

SEO en SEA zijn termen die je vaak voorbij ziet komen bij online marketing bureau’s. De meeste marketing bedrijven focussen zich meer op SEA dan op SEO. Bij ons is dat net andersom.

Bovenaan in de zoekmachines met advertenties

SEA staat voor Seach Engine Advertisement. Dit is adverteren via Google, dus het inzetten van Google AdWords. Hierbij betaal je per klik. De kosten per klik hangen af van het zoekwoord. Zo kan een AdWords campagne je honderden euro’s per maand kosten, en je weinig tot niets opleveren.

Goedkope SEA is er niet

Veel ondernemers komen komen er na verloop van tijd achter dat SEA een dure oplossing is. Mensen oriënteren zich, en klikken op je advertentie. Goed voor hun, maar slecht voor jouw. Jij betaalt namelijk per klik en hebt niets aan oriënterende mensen.

SEO vriendelijke website

SEO staat voor Search Engine Optimalisation oftewel Zoekmachine optimalisatie. Bij SEO wordt er gelet op dat een website zoekmachine vriendelijk is en op zichzelf gevonden wordt.

Kliks kosten bij SEO geen geld

Wanneer mensen dan op je website vermelding klikken, dan kost het je niets. Oriënterende mensen kosten dus niets extra. Bij een AdWords campagne komen je inkomsten stil te staan wanneer je er geen geld instopt, terwijl je bij een goed vindbare website wel inkomsten blijft genereren.

SEO uitbesteden is slim

Investeren in een website die goed vindbaar wordt in Google is dus veel slimmer om te doen. SEO uitbesteden behoort tot een van de diensten die wij aanbieden. Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact op!

Nieuwe SEO vriendelijke website

Een super SEO vriendelijke website laten bouwen behoort ook tot de opties. Zo is je SEO investering nog effectiever. Als je site slim in elkaar zit, dan bereik je vaak nog hogere posities binnen Google. Met kosten per klik zoals bij SEA het geval is heb je dan niets te maken. Uiteraard kun je natuurlijk ook voor een combinatie van SEO en SEA gaan.