Home » Blog » Hoe belangrijk is website onderhoud?

Hoe belangrijk is website onderhoud?

Website onderhoud is belangrijker dan je denkt. Het zorgt er op de eerste plaats voor dat je website goed blijft functioneren, en op de tweede plaats dat je website veilig blijft. Wanneer je geen onderhoud laat plegen aan je website dan kan het gebeuren dat je website op een gegeven moment niet meer goed werkt, of dat er zelfs ingebroken kan worden door een hacker. Dat wil je natuurlijk niet, want daardoor kun je klanten mislopen. In het slechtste geval kan Google jouw website gaan bestempelen als onveilig wanneer de hacker schadelijke software weet te installeren, en daardoor kun je zakken in Google en uit de Google zoekresultaten verdwijnen.

 

Web techniek wordt steeds beter en moderner

Techniek in de algemene zin wordt steeds beter, efficiënter, en moderner, en dat geldt ook voor de web techniek. We hebben niet alleen te maken met de techniek waarmee de website is gemaakt en waar hij gebruik van maakt, maar ook met de techniek van de webbrowser.

De webbrowser is het programma of de app die je gebruikt om websites mee te vinden. De meeste webbrowsers waaronder Google Chrome, worden geüpdate zonder dat je het weet. Daar hoef je zelf dus niets meer voor te doen tegenwoordig. Echter moet je zelf wel regelen dat je website onderhouden wordt want dat gaat niet vanzelf.

Wanneer je jouw website vergelijkt met een auto, dan weet je dat je daar op een gegeven moment ook onderhoud aan moet laten verrichten. Zoals eerder gezegd veranderd de techniek en dat kan er voor zorgen dat niet alles meer even goed werkt.

google zoekmachine website onderhoud

 

Heb jij een HTTPS website?

Een aantal jaar geleden is er een beveiligingscertificaat bedacht om informatie die via websites verstuurd worden te versleutelen. Dit beveiligingscertificaat wordt ook wel SSL genoemd. Wanneer een website een SSL certificaat heeft dan krijg je achter de HTTP een S erbij. HTTPS wil dus zeggen dat de website is uitgerust met een beveiligingscertificaat, en dat de data dus veilig van de server naar de gebruiker en weer terug, op een veilige (Secure) manier verstuurd wordt. In de adresbalk wordt er een slotje getoond bij HTTPS verbindingen.

https ssl certificaat gratis

HTTPS is maar even een voorbeeld van de vernieuwing van website techniek. Dit is een van de meest bekende die veel mensen wel kennen, maar er zijn er nog een heleboel andere updates waar de meeste mensen geen weet van hebben.

Wij installeren gratis voor al onze klanten een beveiligingscertificaat. Geen jaarlijkse of terugkerende kosten!

 

Geen onderhoud betekent vaak meer hack pogingen

Hackers gaan actief op zoek naar website waarbij software en code niet recentelijk is geüpdate. Ze gaan dus in feite opzoek naar beveiligingslekken. Zo breken de meeste hackers in. Door website onderhoud op regelmatige basis uit te laten voeren kun je de kans op inbraken flink verkleinen.

wordpress gehacked

 

 

Wat kost website onderhoud?

Website onderhoud hoeft niet duur te zijn, en het is vaak een stuk goedkoper dan een kapotte website repareren of de schade herstellen die een hacker heeft aangericht. Veel bedrijven hanteren een vaste prijs per maand voor het onderhoud. Andere bedrijven hebben variabele onderhoudskosten om ervoor te zorgen dat kleine websites goedkoper in onderhoud zijn dan grote websites. Wij hanteren ook geen vast bedrag per maand omdat wij ook kijken hoeveel onderhoud er daadwerkelijk nodig is. Dit verschilt per klant omdat niet iedere klant dezelfde website heeft.

Wil je door ons een nieuwe website laten bouwen dan kunnen wij meteen een interessant voorstel wat het onderhoud betreft!

 

Website beter beveiligen tegen hackers

Heb je een WordPress website dan kun je deze ook door ons beter laten beveiligen tegen hackers. Zo kun je voorkomen dat er wordt ingebroken en dat hackers schade aanrichten. Kies je voor website onderhoud bij Merweb, dan zullen wij standaard beveiligingsmaatregelen doorvoeren.

wordpress website beveiligen tegen hackers

 

Website gehacked maar nog geen klant?

Heb je een WordPress website en ben je gehacked dan kun je ook door ons je website laten repareren! Wij hebben veel ervaring met het repareren van gehackte websites en het herstellen ervan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

5/5