Home » Blog » Hoe lang gaat een website mee?

Hoe lang gaat een website mee?

Helaas gaat een website niet levenslang mee. Een website is na een aantal jaar weer aan vernieuwing toe. Dit heeft te maken met de webtechniek die continu in ontwikkeling is. Neem Google maar eens als voorbeeld. Google zit niet stil en brengt regelmatig nieuwe updates uit. Deze updates kunnen er toe leiden dat je website ineens minder goed gevonden wordt.

Mobiel responsive websites krijgen voorrang

Een paar jaar geleden bracht Google een nieuwe update uit waarbij websites die goed op de mobiele omgeving werkte (telefoon en tablet) voorrang kregen in de zoekmachine. Websites die niet mobile responsive waren zakte door deze update. Dit is maar even een voorbeeld waarom een website met enige regelmatig vernieuwd moet worden, of moet worden aangepast op technisch vlak.

telefoon website beter vindbaar google update

Niet alleen Google komt met updates

Niet alleen Google werkt aan verbetering, maar webbrowsers. Een webbrowser is een programma (of app) die het mogelijk maakt om een website te bezoeken. Google zelf is geen webbrowser maar een zoekmachine website. Google Chrome is wel een webbrowser, net Firefox van Mozilla of Safari van Apple iOS. Deze webbrowsers worden steeds beter en moderner waardoor ze ook de nieuwste technieken ondersteunen. De nieuwe technieken zijn beter, veiliger, en een stuk efficiënter. Zo kan er bijvoorbeeld hetzelfde resultaat worden behaald met minder code.

google zoekmachine intypen

Een oude website is minder efficiënt

Wanneer je nog een oude website hebt die met een oud protocol werkt, dan kan dat niet alleen effect hebben op de laadtijd (omdat codes minder efficiënt zijn), maar ook op de positie binnen Google. Google presenteert namelijk het liefst alleen de beste websites bovenaan die vlot reageren en vriendelijk zijn voor de bezoeker. Dit is een van de redenen om je oude website te laten vernieuwen.

Hoe beter we vindbaar zijn in de zoekmachine, hoe meer klanten je dat kan opleveren. En voor de ondernemers onder ons betekent meer klanten meer geld. Zo verdient een nieuwe website zich dus eenvoudig terug. Hoger in Google komen kan dus in een aantal gevallen ook door je website te verbeteren of te vernieuwen.

laadtijd website verbeteren

Hoe lang een website meegaat

Om terug te komen op de vraag hoe lang een website meegaat, is dat in de regel vaak 3 jaar. Na 3 jaar is het hoog tijd om je website te vernieuwen. Zo ben je er zeker van dat je site of shop goed blijft presteren en dat je geen bezoekers misloopt. Tevens zijn er veel functionaliteiten bijgekomen waar je wellicht ook gebruik van wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan een handige Whatsapp functie op de website zodat bezoekers je direct een app kunnen sturen. Maar er zijn nog heel veel andere mogelijkheden die weer per branche kunnen verschillen.

Wil je meer informatie over het vernieuwen van je website? Neem dan gerust contact met ons op!

5/5