Home » Blog » Wat is Linkbuilding

Wat is Linkbuilding

Linkbuilding is het vergroten van het aantal links naar je website. Hoe meer goede links er naar jouw website of webshop verwijzen, hoe beter. Echter is het niet zo zwart/wit want de kwaliteit van de links, en de manier waarop ze geplaatst zijn, is nog belangrijker dan het aantal.

Google’s ranking factor

Google bepaalt of een website hoog of laag scoort in de zoekmachine. Hier hebben ze een algoritme voor. Het algoritme kijkt naar ranking factoren. Een van de ranking factors is linkbuilding. Google kan namelijk aan de hand van de linkbuilding zien hoe de online reputatie is. In totaal zijn er wel 200 factoren waarnaar het algoritme kijkt.

Kan linkbuilding schadelijk zijn?

Wanneer linkbuilding verkeerd is uitgevoerd, of je zelf maar hier en daar een linkje gaat plaatsen, dan kan het zeker schadelijk zijn voor je Google positie. Je website kan dus zakken in plaats van stijgen in Google.

Goed linkprofiel

Een goed gevarieerd linkprofiel is heel belangrijk. Google bestraft namelijk manipulatie, en heeft vrij snel door wanneer er op een onnatuurlijke manier links gebouwd worden. Dit kun je dus het beste aan een expert overlaten. Linkbuilding uitbesteden doe je dus het beste bij ons!

Nog een inkomende links

Ga je een nieuwe website laten maken en had je nog geen website, dan begin je met 0 backlinks. Wanneer je bij ons een SEO pakket afneemt, dan zullen wij ervoor zorgen dat er backlinks naar je site toekomen welke helpen bij de ranking.