Home » Blog » Website vindbaar maken

Website vindbaar maken

Website vindbaar maken

Op deze pagina kun je veel informatie terugvinden over het onderwerp: Website vindbaar maken.

Een nieuwe website, kies een goede domeinnaam

Heb je nog geen website of ga je aan een nieuwe website beginnen dan adviseren we je om goed na te denken over de domeinnaam. Google hecht veel waarde aan een goede domeinnaam die verband houdt met je business. Ga je schoenen verkopen dan kunnen de woorden ‘schoenen’ en ‘kopen’ een pluspunt zijn als je deze opneemt in je nieuwe domeinnaam. Overleg met je websitebouwer welke naam het beste bij jou past. Hij kan kijken of deze naam nog vrij is. Ook kun je zelf eenvoudig kijken of de naam nog beschikbaar is. Opereer je in Nederland dan is een .NL naam het beste. Opereer je in de EU dan is een .EU het meest interessant voor je. Ga je internationaal dan zal een .COM wellicht de beste keuze zijn. Door je de juiste domeinnaam en extensie kun je een website beter vindbaar maken.

Vergeet Social Media niet

Een bestaande website vindbaar maken kan op verschillende manieren. Uiteraard is Google een van de belangrijkste maar vergeet ook niet de andere mogelijkheden zoals Social Media. Vooral de laatste paar jaar is Social Media een grotere factor gaan spelen in de vindbaarheid van je website. Niet alleen wordt je website beter vindbaar op Google zelf maar wordt je ook gevonden op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Belangrijk is bij bijvoorbeeld Twitter dat je de juiste hashtags gebruikt in je Tweets. Als je ook nog een link aan je Tweet toevoegt dan kunnen bezoekers daadwerkelijk naar je website toekomen. Ook Instagram, Pinterest, Youtube, e.d. bieden een mogelijkheid om bezoekers naar je website te krijgen.

Website vindbaar maken op Google

Zelf kun je een aantal basis dingen doen om een website vindbaar te maken.

Unieke teksten

Op de eerste plaats moet je er voor zorgen dat de website origineel is. Daarmee bedoelen we dat je geen kopieerde teksten moet gebruiken van internet. Alles moet 100% uniek zijn. Als je volgens de regels van Google speelt, wordt je beloond. Heb je zelf niet alle teksten geschreven die op je website staan dan kun je deze controleren met copyscape of een andere online dienst.

Afbeeldingen

Veel website eigenaren gebruiken afbeeldingen die niet van hun zijn. Wist je dat er op veel afbeeldingen auteursrechten zit? Dat betekend dat je ze feitelijk niet eens mag gebruiken. Probeer zo veel mogelijk eigen foto’s en afbeeldingen op je website te plaatsen.

Zorg dat je foto’s eerst verkleint voordat je ze op je site zet. Een foto rechtstreeks van je telefoon of camera is snel een paar MB groot.
website-content

Website vindbaar maken met SEO

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en dat betekent dat je een website zoekmachine vriendelijker maakt. Als je een website beter vindbaar wilt maken in Google dan moet je hem vriendelijker maken voor de zoekmachines. Google heeft daar een aantal richtlijnen voor.

Om te beginnen moet een website gebruiksvriendelijk zijn. Dit houdt in dat de website niet alleen op een desktop pc goed weergegeven moet worden maar ook op een tablet of smartfoon. De afgelopen jaren is het gebruikersaantal significant verschoven van desktop pc naar de mobiele omgeving. Voldoet jouw website nog niet aan de ‘responsive’ norm, dan heb je werk aan de winkel. Responsive betekent dat de website zich automatisch aanpast aan de schermresolutie en gebruikersomgeving zodat alles goed leesbaar blijft zonder dat de gebruiker hoeft in te zoomen.

Google heeft een algoritme welke een website op meer dan 200 factoren test. Dit algoritme bepaalt op welke plek je in Google komt te staan. Je website is dus hoger in Google te krijgen als je aan meer factoren voldoet. Merweb kan je website beter vindbaar maken in Google en daar bieden wij SEO pakketten voor aan. Hiermee bereik je in korte tijd de top en groeit niet alleen je bezoekersaantallen enorm maar ook je omzet! Onze SEO pakketten worden door veel ondernemers binnen korte tijd terugverdiend.

website-vindbaar-maken

Website vindbaar laten maken  SEO bedrijf

Wil je hoger komen in Google en je website echt vindbaar maken, dan kom je er niet omheen om een SEO bedrijf in te schakelen. SEO bedrijven weten namelijk de race te winnen, en je nog hoger in Google te positioneren. Vooral de eerste pagina van Google heeft succes, dus daar moet je ook met je website komen te staan. Laat je website vindbaar maken door de specialist voor echt resultaat. Kom in contact met ons om je daar naartoe te brengen. 

website-vindbaar-maken

Nieuwe website laten maken

Mocht je website nu niet vindbaar zijn, en je toch toe zijn aan een nieuwe website, dan kun je ook een nieuwe website laten maken die direct goed vindbaar is. Soms is dit onderaan de streep een stuk goedkoper.

Stuur ons een bericht door gebruik te maken van het contactformulier. Wij doen ons best je bericht z.s.m. te beantwoorden.

Onderaan de site vind je onze contact informatie.