SEO Zoekmachine Optimalisatie

Website optimalisatie voor Google

BEL 040-2183069★★★★★4.6/5.0

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Vertaald naar het Nederlands, betekent dit zoekmachine optimalisatie. Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, is het verbeteren van de positie van je website in de zoekresultaten van de zoekmachine. SEO is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere elementen die een rol spelen bij zoekmachine optimalisatie. Denk aan teksten, afbeeldingen, in- en uitgaande links, de laadsnelheid van een pagina, de gebruiksvriendelijkheid van je pagina en natuurlijk de code.

Om klanten te krijgen moet je eerst gevonden worden

Google is marktleider

Google is in Nederland de meest gebruikte zoekmachine voor de pc, tablet en smartphone. 95% van de Nederlanders gebruikt Google. De overige paar procent die overblijft, wordt door Bing en Yahoo ingevuld. Ook in Europa scoort Google ruim boven de 90%, Google is dus absoluut de marktleider als het gaat om zoekmachines. Het is dus belangrijk om je website in de Google zoekmachine (hoog) te krijgen. 

google-logo-transparant

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Iedere website heeft een doel. Bij velen is dat om er voor te zorgen dat de sales omhoog gaan en het bedrijf daardoor beter gaat presteren en verder kan groeien. Een website is voor velen de ideale verkoper die 24 uur per dag doorwerkt, nooit pauze neemt, nooit op vakantie gaat en nooit ziek is. De website zal alleen maar nieuwe klanten uit zichzelf aantrekken als de klanten de website ook kunnen vinden. Mensen moeten de website dus tegen komen bij het googelen. Als de website een goede positie heeft in de Google zoekmachine dan neemt de kans op nieuwe potentiële klanten toe. Investeren in SEO is daarom lonend. SEO (zoekmachine optimalisatie) zorgt voor een betere positie en draagt daardoor bij aan meer klanten.

SEO kent veel verschillende elementen

Er zijn veel verschillende elementen die een rol spelen in de zoekmachine optimalisatie. SEO bestaat uit tientallen onderdelen, welke allemaal een bijdrage leveren. Het totaal noemen we SEO. In de basis begint het allemaal bij de teksten op de site. Google zal als eerst de zoekwoorden van de gebruiker gaan matchen met de teksten op de websites welke zijn geïndexeerd door Google. De beste matches worden getoond. Zijn de zoekwoorden niet verwerkt in jouw teksten dan maak je weinig kans. Wij adviseren iedereen om goede, informatieve teksten te schrijven welke de basis zijn. Hierop kun je altijd uitbreiden. Google zal naast de teksten ook kijken naar de afbeeldingen, de codes (scripts), de laadsnelheid, verwijzende links, de gebruiksvriendelijkheid en of deze geschikt is voor mobiele omgevingen. Vooral in Nederland neemt het gebruik van mobiele browsers snel toe. Deze verschijning zal over niet al te lange tijd ook in de rest van Europa toe gaan nemen. Wees dus klaar voor de toekomst!

Zorg dat potentiële klanten je snel vinden in Google

SEO zelf doen of uitbesteden

Veel mensen gaan graag zelf aan de slag met SEO. Er zijn immers genoeg boeken te koop waar je veel van kunt leren. Echter zijn boeken op het moment dat ze geschreven worden, alweer bijna verouderd. Projecteer dit maar eens op de pc. De techniek ontwikkelt zo snel, dat het bijna niet meer te volgen is. Ben je niet op de hoogte van de laatste technieken en regels, dan kan dit een negatief effect hebben.

stijgende-positie

Google updates

Google lanceert met enige regelmaat nieuwe updates. Er zijn diverse update programma’s met ieder een ander doel. Zo heeft de Google Panda update als doel om de websites uit de zoekmachine te filteren, die nagenoeg geen of weinig goede content bieden. De Google Penguin update heeft als doel om SEO (over)optimalisatie af te straffen. Dit kan dus leiden tot een lagere plek in de zoekresultaten. Zo zijn er nog een aantal Google updates welke het algoritme verbeteren waardoor de zoeker een betere match voorgespiegeld krijgt. 

google-panda-en-google-penguin-update

Google Analytics

Een gratis meetinstrument om de bezoekers en activiteiten te monitoren op je site is Google Analytics. Google Analytics is een gratis dienst van Google welke je met je website dient te koppelen. Het koppelen kan op meerdere manieren, maar een veelgebruikte methode is een stukje code plaatsen.

google-analytics-graph

Google Analytics geeft je inzicht in wat er allemaal op je website gebeurt. Meten is weten. Zonder te meten kun je ook niet weten welke aanpassingen een positief of negatief effect hebben. Door gebruik te maken van Google Analytics kan Google zelf ook een beter inzicht krijgen van wat er allemaal op je website gebeurt. Dit kan dus ook een positieve bijdrage hebben in de positie.

Wil jij ook hoger komen in Google?

SEO uitbesteden

SEO uitbesteden kan je veel voordelen bieden. Je houdt meer tijd over voor de dingen waar je zelf goed in bent. Uitbesteden aan de professional neemt een hoop zorgen uit handen en verhoogt de kans om beter te gaan scoren in de zoekresultaten. Hierbij wordt de gehele site nagelopen en een rapport opgemaakt. Niet voor elk bedrijf zijn alle wijzigingen door te voeren, daarom gebeurt alles in overleg. Zelf kun je uiteraard al een aantal verbeteringen doorvoeren zoals goede teksten, maar voor een aantal zaken kun je toch beter de SEO uitbesteden. Daarmee voorkom je ook dat je een Google penalty oploopt en je site helemaal wegzakt in de zoekresultaten.

SEO Pakketten

SEO is maatwerk en in elke situatie weer anders. Daarom is het handig om een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen dat kennis van zaken heeft. Je SEO uitbesteden kan door een van onze SEO pakketten af te nemen. Hierdoor krijg je binnen korte tijd zeer goede resultaten en zullen de bezoekersaantallen explosief stijgen. Meer bezoekers betekent meer omzet en daardoor heb je het SEO pakket weer snel terugverdiend.

Houd jij je liever bezig met ondernemen en je bedrijf nog groter te laten worden? Dan raden we jou absoluut een van onze SEO pakketten aan. Hier vind je meer over SEO pakketten.

Hoger in Google komen

Hoger in Google komen en zelfs helemaal bovenaan in Google komen gaat niet vanzelf. Hiervoor moet je iets doen. Goede SEO helpt je hoger in Google te komen. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, kun je er beter voor kiezen om SEO uit te besteden om sneller en beter resultaat te behalen. Ga je zelf een aantal SEO stappen uitvoeren en ben je geen specialist, dan kan het later zelfs in je nadeel werken. Oude SEO technieken werken niet meer en wij als specialisten zien dat Google niet stil blijft zitten en verder blijft ontwikkelen. Op het moment dat een SEO boek op de markt komt, is deze in feite al weer verouderd.

google-penalty

Google penalty

Overtreed je de regels en/of ga je een webpagina of site over optimaliseren, dan loop je het risico om een Google penalty te krijgen. Een Google penalty bestaat uit strafpunten welke ervoor zorgen dat je site zakt in de zoekresultaten. Het resultaat is dat je slechter vindbaar wordt met de gehele site of een specifieke pagina en dus een daling in de bezoekersaantallen krijgt.
Een Google penalty oplossing is mogelijk. Heb jij een site of pagina die enorm gezakt is? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je helpen om een Google penalty op te lossen.