Wordpress website Gehackt?

Wij lossen dat snel voor je op!

BEL 040-2183069★★★★★4.6/5.0

Hoe weet je of je WordPress website gehackt is?

Wanneer een WordPress website gehackt is dan wil dat zeggen dat iemand anders toegang heeft gekregen tot jouw site. Er is dus ingebroken.

Vanaf het moment dat een hacker toegang heeft dan kan hij of zij:

  • gevaarlijke software installeren zoals malware
  • ongewenste links plaatsen
  • nepberichten plaatsen
  • de bezoekers naar een andere website doorsturen
  • de website zelfs onbereikbaar maken
rood scherm google website wordpress gehackt
Laat je gehackte WordPress website repareren!

Hoe weet je of je WordPress site gehackt is?

Soms is het direct duidelijk dat je website gehackt is en soms ook niet. Het ligt er namelijk aan wat de hacker aan schade heeft aangericht.

Er zijn veel gehackte websites waarvan de eigenaar niet eens weet dat de site gehackt is. Mocht je zelf wel je eigen website bezoeken dan heb je dit vaak vrij snel wel door.

Dit zijn de meest voorkomende kenmerken van een gehackte website:

  • Ik kan niet meer inloggen op mijn website
  • De inhoud van mijn website is veranderd wat ik niet gedaan heb
  • Ik kom op een heel andere website uit wanneer ik op een link klik
  • Wanneer ik de website bezoek dan kom ik op een heel andere website uit
  • Ik krijg een beveiligingswaarschuwing (malware) dat de website niet veilig is
wordpress malware gehackt foutmelding
Voorbeeld van een malware melding
Gratis WordPress website testen op Malware

Wat kan de reden zijn dat mijn WordPress site gehackt is?

Wanneer de WordPress website op de eerste plaats niet goed beveiligd is, dan kunnen hackers makkelijker inbreken dan wanneer de beveiliging goed op orde is.

Daarnaast is het altijd aan te raden om een uniek en sterk wachtwoord voor je website te gebruiken. Mocht je computer gehackt zijn en bewaar je daar inloggegevens op, dan is het voor de hacker eenvoudig om ook op je website in te loggen.

Je wachtwoord eens in de zoveel tijd veranderen kan uiteraard ook geen kwaad.

Zorg dat je WordPress website up 2 date is. Update zelf regelmatig plugins of neem een onderhoudspakket. Er kunnen beveiligingslekken ontstaan wanneer je oude plugins niet update of de WordPress versie niet update.

Gehackte WordPress site snel repareren

Wacht niet te lang met het laten repareren van je gehackte WordPress website. Wanneer Google door heeft dat jouw website onveilig is of gehackt is, dan kunnen ze je website als onveilig bestempelen en daardoor kun je zakken in de zoekmachine of ineens helemaal niet meer vindbaar zijn. Dat wil je uiteraard voorkomen, dus trek in dat geval snel aan de bel!

Laat je website snel hackvrij maken!

Eerste hulp bij een gehackte website

Wat moet je doen als je WordPress website  gehackt is?

Het eerste wat je het beste kunt doen, als je nog kunt inloggen, is je eigen wachtwoord veranderen. Daarna kijk je onder het kopje gebruikers of je daar gebruikers ziet staan die je niet kent. Die kun je allemaal verwijderen. Twijfel je, dan kun je ook de rol van de gebruiker aanpassen zodat de rechten beperkt worden.

Hackers hebben vaak de rol (rechten) ‘beheerder’.

Vervolgens kun je het beste met ons contact opnemen. Wanneer wij niet telefonisch bereikbaar zijn dan kun je het beste het contactformulier gebruiken.

Backup terugzetten

Ben je (nog) geen klant van ons dan kun je vragen of de hosting een backup voor je terug kan zetten naar een moment dat er nog geen bugs of hacks aanwezig zijn. Soms is dat heel ver terug en niet bij iedere hosting kun je een backup terug laten zetten van een lange tijd geleden.

Ook al laat je een backup terugzetten, dan wil dat nog niet zeggen dat je site helemaal clean is, ondanks dat je site weer goed werkt. Vaak is er een beveiligingslek aanwezig welke de hackers hebben gevonden. De website moet dan alsnog nagekeken worden en het lek moet worden gedicht.

No cure, No Pay, met garantie!

Nieuwe website laten maken

Wanneer je oude gehackte WordPress website toch al aan vervanging toe was kun je er ook voor kiezen om een nieuwe website te laten maken. Afhankelijk van je website kan dat soms kostentechnisch veel interessanter zijn!

Een nieuwe website is fris, snel, veilig, en zal doorgaans ook beter gevonden worden dan de oude website. Je hoeft ook niet bang te zijn voor oude sporen die hackers hebben achtergelaten. Bovendien krijg je gratis support en beveiligingsupdates! Je kunt gratis een offerte bij ons opvragen hiervoor.

responsive webdesign
5/5